Χούντα είναι. Θα περάσει;

Posted: Οκτώβριος 29, 2012 in ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Του antapoΚΡΙΤΗ.

Μετά τη σύλληψη Βαξεβάνη έχουμε το κόψιμο των παρουσιαστών Αρβανίτη και Κατσίμη από την Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ. Σύμφωνα με τη σελίδα της εκπομπής ο λόγος είναι ο παρακάτω διάλογος μεταξύ των δύο παρουσιαστών:
Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση

Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία είναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….
Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.

Ο σοβαρός λοιπόν κ.Δένδιας δεν άντεξε τη διάψευσή του από τα ιατροδικαστικά πορίσματα. Δεν άντεξε πολύ περισσότερο να υπάρχουν αξιοπρεπείς δημοσιογράφοι με το θάρρος της γνώμης τους. Στην δημοκρατία του μνημονίου δεν επιτρέπεται η αλήθεια. Μόνο οι κατευθυνόμενες κραυγές των ακριβοπληρωμένων δημοσιογράφων που υπερασπίζονται τις κυβερνήσεις της χρεοκοπίας. Και οι υπουργοί που υπερασπίζονται προκλητικά τις χρυσαυγίτικες μεθόδους της ΕΛΑΣ, οφείλουν να εξοντώνουν την κριτική, έστω και ήπια ή πλάγια.

Θύμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, δεν είναι μόνο η κοινωνία και οι εργαζόμενοι. Δεν είναι μόνο η χώρα που βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ασφυξία. Είναι και η δημοκρατία. Αυτή η δημοκρατία, που σε περιόδους άνεσης πουλάει ευρωπαϊκό διαφωτισμό, αλλά σε περίοδο κρίσης τιμά έμπρακτα την επταετία. Ο Δένδιας από αυτή την άποψη δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s