Μνήμες χούντας

Posted: Νοέμβριος 13, 2012 in ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Μόλις χτες είχαμε παραθέσει μια καταγγελία από το Συντονιστικό Νηπιαγωγών για την περιπέτεια που παιρνάει μια συνάδελφος τους που εργάζεται στο 1ο νηπιαγωγείο του Νυδρίου Λευκάδας μετά από παρέμβαση της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα μαθαίνουμε ότι δόθηκε εντολή να μετακινηθεί απ’ το νηπιαγωγείο της η εκπαιδευτικός μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διενεργείτε σε βάρος της για το περιεχόμενο της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.
Η alfavita.gr αναφέρει: «Σύμφωνα με πληροφορίες τη Διεύθυνση ΠΕ την πείραξε το τραγούδι του Θεοδωράκη «της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» και ένα βίντεο που ξεκινούσε από τα γεγονότα του 1940 και έφτανε στον ξεσηκωμό της νεολαίας το 2008 με την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Ο προϊστάμενος πήγε την επόμενη μέρα στο δημοτικό και εγκάλεσε τους δασκάλους για το περιεχόμενο της γιορτής και το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη». Μνήμες χούντας ξυπνούν με όλα αυτά και είναι σωστή η θέση της ΔΟΕ που σε ανακοίνωση της αναφέρει:

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταγγέλλει την απαράδεκτη παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων, στη σχολική δραστηριότητα και συγκεκριμένα στις σχολικές γιορτές για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου Λευκάδας.
Στο ελληνικό δημόσιο σχολείο δεν έχουν θέση οι αυτόκλητοι, δήθεν, προστάτες των «ιερών και των οσίων» της πατρίδας. Ο ρόλος του ελεγκτή που επιλέγουν για τον εαυτό τους παραπέμπει σε παρακρατικούς μηχανισμούς βίας άλλων εποχών.
Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν μπορεί να επιβληθούν με τη βία, τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας.
Το σχολείο είναι φορέας διακίνησης δημοκρατικών ιδεών, συλλογικότητας, σεβασμού της διαφορετικότητας και καλλιέργειας αντιρατσιστικών μηνυμάτων και λογικών.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία που έχει σχέση με τον πειθαρχικό έλεγχο της συναδέλφισσας και να επανέλθει αυτή άμεσα στο σχολείο και τους μαθητές της.
Δηλώνει πως στηρίζει και συμπαραστέκεται στους συναδέλφους που υλοποιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες το έργο που τους έχει αναθέσει η ελληνική Πολιτεία.
Καλούμε όλη την κοινωνία, τους φορείς, τα κόμματα να σταθούν δίπλα στο ελληνικό σχολείο και τον εκπαιδευτικό.
Κλιμάκιο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα μεταβεί άμεσα στη Λευκάδα προκειμένου να δηλώσει την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών στην υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατίας στο σχολείο.
Ανοιχτό – δημοκρατικό σχολείο για όλα τα παιδιά Όχι στη βία, το ρατσισμό, την ξενοφοβία
Από τη Δ.Ο.Ε.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s