Να μην επιτρέψουμε την είσοδο της φασιστικής Χρυσής Αυγής στα σχολεία

Posted: Νοέμβριος 13, 2012 in ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Μετώπου Παιδείας

 

Από την ομιλία του Χρυσαυγίτη βουλευτή Γρέγου προσφάτως στη Βουλή, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του κόμματός του να πραγματοποιήσει επισκέψεις και παρέμβαση των μελών του στα σχολεία, εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης των φοιτητών εναντίον της Χούντας. Ο βουλευτής ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει «έγκαιρα και αποτελεσματικά, ώστε φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών να παταχθούν»,επειδή «οι μέρες που έρχονται είναι περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες».
 Φυσικά, δε θεώρησε απαραίτητο να διευκρινίσει ποιες είναι οι παραβατικές συμπεριφορές στις οποίες προβαίνουν μαθητές και καθηγητές – μήπως ο ίδιος ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου; – και ποιες είναι αυτές οι «αριστερίστικες» και «ψευτοαντιεξουσιαστικές» οργανώσεις που παρανομούν και εγκληματούν- μήπως, απλά,κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια;
Δεν αμφιβάλλουμε ότι για τη Χρυσή Αυγή, όχι η ημέρα της 17ης Νοέμβρη, βέβαια, αλλά αυτή της 21ης Απρίλη είναι μια μέρα με ιδιαίτερο νόημα.
 Οι φωτογραφίες που κατά καιρούς δημοσιεύονται στα έντυπά τους με το πουλί της Χούντας και το «Ζήτω η 21η Απριλίου 1967», αυτό αποδεικνύουν. Επίσης, είναι μια ημερομηνία με ιδιαίτερη συναισθηματική – αν μη τι άλλο – αξία για το γ.γ. Ν. Μιχαλολιάκο, διορισθέντα γραμμάτεα της χουντικής ΕΠΕΝ από τον ίδιο τον αρχιπραξικοπηματία Γ.Παπαδόπουλο το 1984, συλληφθέντα το 1978 για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα, που προκάλεσαν τον τραυματισμό και ακρωτηριασμό πολιτών και καταδικασθέντα σε 13 μήνες φυλάκιση (η τελική ποινή υπήρξε σημαντικά μειωμένη, αφού, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα της εποχής, ο Μιχαλολιάκος κατέδωσε τους συνεργάτες του και τα μέλη της οργάνωσης που συμμετείχε).
Ως εκπαιδευτικοί, θεωρούμε ότι ο πολιτικός διάλογος στα σχολεία και η ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών είναι θεμιτά. Αυτό,όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει εκπροσώπους ή μέλη ενός ξεκάθαρα ναζιστικού μορφώματος, όπως είναι η Χρυσή Αυγή,οι ιδεολογικοί πρόγονοι των οποίων οδήγησαν με τη δράση τους – στο όχι πολύ μακρινό ιστορικό παρελθόν – σε εκατόμβες νεκρών και στο γράψιμο των πιο μαύρων σελίδων της ανθρώπινης ιστορίας.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την είσοδο κανενός κλιμακίου της Χρυσής Αυγής σε κανένα σχολείο, εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και με καμία άλλη αφορμή. Οι νοσταλγοί της Χούντας δεν έχουν καμία δουλειά στον εορτασμό της εξέγερσης ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Χούντας. Και, επιτέλους, αιδώς Αργείοι!
Απαντάμε στο Χρυσαυγίτη βουλευτή που δηλώνει ότι «το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια- είναι αυτό στο οποίο πρέπει να βασίζεται η εκπαίδευση», ότι αυτό ήταν το τρίπτυχο στο οποίο βασιζόταν η Χούντα και ότι εμείς βασίζουμε την εκπαίδευση στο τρίπτυχο «Δημοκρατία-Αλληλεγγύη-Ελευθερία»!
Το σχολείο είναι και θα παραμείνει ένας χώρος στον οποίο εκφράζεται η διαφορετικότητα και αναπτύσσεται η κριτική σκέψη τόσο από μαθητές και μαθήτριες όσο και από εκπαιδευτικούς. Ένας χώρος ασφάλειας και συλλογικότητας σε καιρούς χαλεπούς. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Όποιος θελήσει να παρέμβει στο παιδαγωγικό μας έργο, να ενοχλήσει ή να τρομοκρατήσει μαθητές και συναδέλφους, θα μας βρει μπροστά του!
Ως εκπαιδευτικοί, ως δάσκαλοι, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τους μαθητές μας από τη ναζιστική προπαγάνδα, από το ρατσιστικό δηλητήριο που προσπαθούν να τους σπείρουν αυτοί που μετέπειτα τους στρατολογούν και τους «εκπαιδεύουν» με «νυχτερινές βόλτες» και μαχαιρώματα μεταναστών. Ας μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Νεολαία του Χίτλερ εξολοθρεύτηκε όλη στα πεδία των μαχών και ότι ο Φύρερ τους, επιστράτευε μικρά παιδιά και τα έστελνε στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Καλούμε την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους δασκάλων, τους συλλόγους γονέων, τις μαθητικές κοινότητες, κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό, να τοποθετηθούν με αποφάσεις και ξεκάθαρη θέση πάνω στο θέμα.
Θέλουμε σχολεία καθαρά από φασίστες και θα τα έχουμε! Είναι χρέος μας! Απέναντι στη συνείδηση μας,στον παιδαγωγικό μας ρόλο ως δασκάλων, απέναντι στους μαθητές μας και απέναντι στην κοινωνία!

ΔΟΕ: Το σχολείο είναι φορέας διακίνησης δημοκρατικών ιδεών και όχι ρατσισμού και ξενοφοβίας

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s