Όλοι και όλες στην Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Πορεία | 24 Νοέμβρη 2012, 12:00, Προπύλαια

Posted: Νοέμβριος 20, 2012 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής και η όξυνση της ναζιστικής τρομοκρατίας έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα ισχυριζόμαστε επί χρόνια. Κόντρα σε όλους αυτούς που ισχυρίζονταν ότι η ελληνική κοινωνία διέθετε κάποια μυστηριακή ανοσία απέναντι στο φασισμό, εμείς επιμέναμε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελούσε πραγματικό κίνδυνο και ότι αν αφηνόταν ανενόχλητη, θα μπορούσε υπό ορισμένες οι συνθήκες να αναπτυχθεί. Τελικά η καπιταλιστική κρίση, η μνημονιακή λεηλασία και η σταθερή υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να αναβιώσει ο φασισμός στην Ελλάδα του 2012.

Δεν χρειάζεται σοφία και κυρίως δεν χρειάζονται άλλες συζητήσεις για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής -ήδη έχουν γίνει πολλές. Τα πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι απλά, και λίγο-πολύ όλοι και όλες τα αντιλαμβανόμαστε:

Πρώτον, δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή ελεύθερου δρόμου στους ναζί. Χρησιμοποιώντας όλα τα αναγκαία μέσα (μαζικές κινητοποιήσεις, θεσμικές παρεμβάσεις, ενίοτε δε και φάπες) πρέπει να μπλοκάρουμε την τρομοκρατική δράση των ναζί.  Κάθε ρατσιστική επίθεση πρέπει να θεωρείται πράξη πολέμου ενάντια στο Κίνημα συνολικά.

Δεύτερον, πρέπει να αναδείξουμε το αποτρόπαιο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Οι ναζί όχι μόνο δεν είναι «αντισυστημική» δύναμη όπως θέλουν να παρουσιάζονται, αλλά αποτελούν πολύτιμο στήριγμα του συστήματος, οργανικό τμήμα της κρατικής καταστολής. Γι’ αυτό και η αμέριστη στήριξη που τους δίνει η αστυνομία, γι’ αυτό και η αστυνομική επίθεση στην αντιφασιστική μοτοπορεία καθώς και τα βασανιστήρια που ακολούθησαν. Πρέπει λοιπόν ο λόγος μας να καταρρίψει το προπαγανδιστικό ψεύδος πάνω στο οποίο η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να χτίσει το προφίλ της.

Τρίτον, πρέπει να αντιπαρατεθούμε σθεναρά με τα κρατικά ιδεολογήματα που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού. Αν δεν σταματήσουμε τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους, αν δεν θρυμματίσουμε τους εθνικιστικούς μύθους, αν δεν σφυρηλατήσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων ανεξαρτήτως καταγωγής, τότε δεν θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τη Χρυσή Αυγή. Όσα λένε οι ναζί δεν είναι παρά η ακραία εκδοχή πλευρών της καθεστωτικής ιδεολογίας. Επομένως, η αντιπαράθεση με αυτά τα καθεστωτικά ιδεολογήματα είναι κομμάτι της αντιφασιστικής πάλης.

Το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 12:00 στα Προπύλαια οργανώνεται μια σημαντική ενωτική διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και την καταστολή. Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε μαζική συμμετοχή σε αυτήν την κινητοποίηση. Πρέπει να είμαστε πολλοί και πολλές στο δρόμο για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι ο φασισμός δεν θα περάσει!

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s