ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Posted: Ιανουαρίου 7, 2013 in ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ

Πέρασαν σχεδόν δυόμισι χρόνια μνημονίων. Δυόμισι χρόνια βαθύτατων αντιλαϊκών ανατροπών με την ανεργία να φτάνει σε     δυσθεώρητα ύψη, η ακραία φτώχεια συνεχώς να μεγαλώνει και το μέλλον να φαντάζει αβέβαιο για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όμως ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, χειραγωγημένο από το πολιτικό σύστημα και τα μμε που το στηρίζουν, βρήκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν οι μετανάστες.

Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν δαιμονοποιηθεί τόσο; Θύματα πρώτα στις χώρες καταγωγής τους από την οικονομική εξαθλίωση, τους πολέμους και τα καταπιεστικά καθεστώτα που πολλές φορές στηρίζονται από τα συμφέροντα της ΕΕ. Ύστερα, θύματα των δουλεμπόρων στα σύνορα που τους αφαιμάζουν οικονομικά, για να φτάσουν μετά από ταλαιπωρίες χιλιάδων μιλίων στην ευρωπαϊκή »γη της επαγγελίας» και τέλος θύματα των ντόπιων αφεντικών από την εκμετάλλευσή τους στα χωράφια και τα γιαπιά. Και μετά απ’ όλα αυτά πέφτουν και θύματα της ρατσιστικής βίας.

Κανείς δε μπορεί να παραβλέψει ότι η οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων 20 ετών οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό από την φτηνή εργασία των μεταναστών.  Όμως τώρα, στην περίοδο της κρίσης, που όλη τη παραγωγική διαδικασία είναι κατεστραμμένη, οι μετανάστες είναι περισσευούμενοι για το πολιτικό σύστημα. Όπως όλοι μας άλλωστε, αφού οι καπιταλιστές περιμένουν να πέσει η αξία της εργατικής μας δύναμης στα τάρταρα για να επενδύσουν. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες π.χ. ότι  είναι φορείς ασθενειών ή ότι είναι γεννημένοι εγκληματίες. Μα, με τόσες περικοπές στη »δωρεάν» υγεία σε λίγο όλοι μας θα είμαστε μια »υγειονομική βόμβα», και με τόσο μεγάλη φτώχεια και ανεργία η εγκληματικότητα θα ανεβαίνει συνεχώς, χωρίς αυτή να είναι προνόμιο μόνο των μεταναστών.

Έτσι αφού τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε αυτή η ρατσιστική ρητορική, ήρθε το κερασάκι στη τούρτα με τις άνανδρες επιθέσεις μισάνθρωπων-φασιστών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες. Δε πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή σ’ αυτές τις πρακτικές. Οι μετανάστες είναι κι αυτοί εργάτες σαν κι εμάς που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους όπως έκαναν κάποτε οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας που ξενιτεύτηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Πρέπει να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους, έλληνες και ξένους. Eλληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και επιθυμούν να την αποκτήσουν. Ενωμένοι να πολεμήσουμε τον κοινό μας εχθρό, το φασισμό, που είναι  ο πιο άγριος και απάνθρωπος καπιταλισμός.

 

Η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας καλεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 στις 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας [Αίθουσα Αλ. Κοφίνης] στην ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα:

«ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ & ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ [Δημ. Σύμβουλος Αθήνας-

Συντονιστής Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.]

                         ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΝ [Εκπρόσωπος Πακιστανικής Κοινότητας]

 

«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ»

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

19 ΓΕΝΑΡΗ – ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ Αντιφασιστική

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s