duotone final

Advertisements

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΡΤΑ3 Πακιστανοί εργάτες τα θύματα της επίθεσης ,νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Θήβας με πολλαπλά κατάγματα, σπασμένο χέρι,ο ένας σε χειρότερη κατάσταση πρέπει να μεταφερθεί σε Αθήνα ή Λιβαδειά για περισσότερες εξετάσεις μιας και έχει πιο πολλά χτυπήματα στο κεφάλι (σπασμένη μύτη ,σκισίματα) .Η επίθεση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 12ης Ιουλίου στο σπίτι των εργατών που βρίσκεται στο κέντρο του χωρίου !!!Κανείς βέβαια δεν ασχολήθηκε με τις φωνές των θυμάτων για βοήθεια …Τα ασπόνδυλα είχαν κρύψει τα πρόσωπα τους με μάσκες και μετά εξαφανίστηκαν. Παράλληλα επίθεση δέχτηκε και ο ναός της Πακιστανικής κοινότητας στην στάση Παραπουλη .Οι φασίστες μόλις είδαν τον αριθμό των συγκεντρωμένων τράπηκαν σε φυγή και κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιές στην πόρτα του ναού.
ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 	ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ, 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ

Γεννημένος στη Θήβα, στις 10 Μαρτίου 1900, από πολύ νέος ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση. Το 1919 μπήκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ την ίδια χρονιά εντάχτηκε στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (ΣΕΚΕ), τον πρόδρομο του ΚΚΕ. Υπήρξε ηγέτης και γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 1924 ως το 1926 και ιδρυτής του τροτσκιστικού ρεύματος στην Ελλάδα. Παρέμεινε πιστός στις ιδέες και στις απόψεις του μέχρι το τέλος. Εκτελέστηκε το 1943 από τις ιταλικές φασιστικές δυνάμεις, αφήνοντας πίσω του σημαντικό συγγραφικό έργο.
Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 11:00’ π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ¨
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΡΙΔΑΣ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ)
¨Π. ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ¨

Παρουσίαση-προβολή αρχειακού υλικού

ΤΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΚΔΕ)
¨Ο Π. ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ¨

ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η κρίση στη χώρα μας βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Η εξαθλίωση (οικονομική, ατομική, κοινωνική, ηθική) εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα και την ίδια στιγμή φαινόμενα ακραία(π.χ. ρατσιστικές επιθέσεις, Νέα Μανωλάδα) λαμβάνουν χώρα καθημερινά. Μέσα σ’ αυτό το νοσηρό τοπίο η κοινωνία δε πρέπει να σκύψει το κεφάλι. Πρέπει να απαντήσει με συλλογική δράση. Διαχωρισμοί ανάμεσα στους καταπιεσμένους δε χωράνε. Ο εχθρός είναι κοινός για όλους μας. Κυβέρνηση- Τρόικα- Ρατσισμός- Φασισμός.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε ΟΧΙ στα καταστροφικά τους σχέδια… Στην κρίση κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του και ενωμένοι, μπορούμε να πολεμήσουμε ενάντια στον φασισμό που μας επιβάλλουν καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
Η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας σας καλεί στη ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαΐου στις 17:00 στον χώρο του θερινού κινηματογράφου ΣΟΝΙΑ!!
Εκεί θα σας υποδεχτούμε με εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι βιβλίου-παιχνιδιών, συλλογική κουζίνα, και live μουσική! Θα γίνει ανοιχτή συνέλευση με τις συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής για συντονισμό – ανταλλαγή εμπειριών, κοινές δράσεις.
Σας περιμένουμε λοιπόν, με τα βιβλία (παιχνίδια, ρούχα) που θέλετε να ανταλλάξετε , με το φαγητό που θέλετε να μοιραστείτε, για να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στη κρίση και τον φασισμό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

17:00-19:00 Παιδικές δραστηριότητες- εκδηλώσεις (ανταλλακτικό-χαριστικό παιχνιδιών)

19:00-21:00 Aνοιχτή συνέλευση συλλογικοτήτων της ευρύτερης περιφέρειας με αντιφασιστική δράση.

21:00-23:00 Live συναυλία με τους BLACK DAYS & ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο χώρο θα υπάρχει συλλογική κουζίνα και ανταλλακτικό- χαριστικό παζάρι βιβλίων, ρούχων, παιχνιδιών κτλ.